Noviteti u Bolnici Gradiška: Abdominalni zahvati dostupni svim pacijentima

D. S.
Noviteti u Bolnici Gradiška: Abdominalni zahvati dostupni svim pacijentima

Gradiška - Bolnica Gradiška počela je sa pružanjem specijalnih usluga iz oblasti abdominalne hirurgije svim osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

- Prvi put na teritoriji Republike Srpske omogućeno je pravo pacijentima da dobiju vrhunske hirurške usluge koje u Bolnici Gradiška izvodi ekspert iz abdominalne hirurgije iz Novog Sada Aleksandar Gluhović - saopšteno je iz gradiške bolnice.

U programu se izvode radikalne operacije karcinoma želuca i gornjeg abdomena, složene operacije na žučnim kanalima, radikalne operacije na pankreasu, radikalne operacije uznapredovalih karcinoma male karlice, operacije kod proširenog karcinoma debelog crijeva i laparoskopske operacije debelog crijeva. 

Iz Bolnice navode da se pacijent može javiti na pregled u hiruršku ambulantu Bolnice Gradiška, gdje se obavlja prvi fizikalni pregled i uvid u postojeću medicinsku dokumentaciju, nakon čega pacijenta i medicinsku dokumentaciju pregleda tročlana komisija hirurga Bolnice.

- Ukoliko se komisijski utvrdi da pacijent ima indikaciju za neki od operativnih zahvata, medicinska dokumentacija se upućuje u Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, gdje se odlučuje o davanju saglasnosti za operativni zahvat - saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana