Новитети у Болници Градишка: Абдоминални захвати доступни свим пацијентима

Новитети у Болници Градишка: Абдоминални захвати доступни свим пацијентима 13.09.2017 07:35 | Д. С.

Градишка - Болница Градишка почела је са пружањем специјалних услуга из области абдоминалне хирургије свим осигураницима Фонда здравственог осигурања РС, саопштено је из ове здравствене установе.

- Први пут на територији Републике Српске омогућено је право пацијентима да добију врхунске хируршке услуге које у Болници Градишка изводи експерт из абдоминалне хирургије из Новог Сада Александар Глуховић - саопштено је из градишке болнице.

У програму се изводе радикалне операције карцинома желуца и горњег абдомена, сложене операције на жучним каналима, радикалне операције на панкреасу, радикалне операције узнапредовалих карцинома мале карлице, операције код проширеног карцинома дебелог цријева и лапароскопске операције дебелог цријева. 

Из Болнице наводе да се пацијент може јавити на преглед у хируршку амбуланту Болнице Градишка, гдје се обавља први физикални преглед и увид у постојећу медицинску документацију, након чега пацијента и медицинску документацију прегледа трочлана комисија хирурга Болнице.

- Уколико се комисијски утврди да пацијент има индикацију за неки од оперативних захвата, медицинска документација се упућује у Фонд здравственог осигурања Републике Српске, гдје се одлучује о давању сагласности за оперативни захват - саопштено је из ове здравствене установе.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица