Нови шалтери скратили редове за регистрацију у Бањалуци

Capital.ba
Нови шалтери скратили редове за регистрацију у Бањалуци

Бањалука - Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум наложио је да у Полицијској управи Бањалука буде отворено више шалтера за регистрацију возила, да би биле смањене огромне гужве, због којих се данима чека на регистрацију.

Послије негодовања грађана да данима не могу да стигну на ред да региструју возило, одлучено је да цијела десна страна у шалтер сали ИДДЕЕА буде на располагању грађанима и посредницима који региструју возила.

Ћулум је у петак рекао да у Бањалуци има 70.000 регистрованих возила, те да број шалтера и радника није био довољан да сви на вријеме стигну на ред.

- Гужве посљедњих неколико мјесеци биле су невјероватне, а наши службеници физички нису могли да приме толико захтјева. Зато смо увели појачања и у прву и у другу смјену - рекао је Ћулум.

На питање зашто су посредници осигуравајућих кућа дневно били ограничени да предају само два предмета за регистрацију, Ћулум је казао да је то била пракса "како би се избјегло да посредник узме 50 бројева на апарату који их издаје, а да неко од грађана буде 51. у реду, што реално није".

Да су гужве знатно мање потврдио је и директор "Крајина осигурања" Елмедин Ђузел, нагласивши да су капацитети на шалтерима у ИДДЕЕА повећани за 50 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана