Novi direktor Doma penzionera do maja

V. K.
Novi direktor Doma penzionera do maja

Banjaluka - Ime novog rukovodioca banjalučkog Doma penzionera trebalo bi da bude poznato do početka maja.

Pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS Mira Vasić kazala je da su uputili prijedlog kadrovskoj komisiji Vlade za donošenje odluke o raspisivanju novog konkursa za izbor i imenovanje direktora Doma penzionera.

- Očekujem da će ta odluka biti brzo donesena i da bi stvari trebalo da budu jasnije možda i tokom ove sedmice, a najkasnije do početka maja - istakla je Vasićeva.

U međuvremenu bi Vlada RS, dodala je ona, trebalo da odluči da li će do završetka konkursne procedure postaviti novog vršioca dužnosti ili će Ilija Vujičić, v.d. direktora u ostavci, biti na toj poziciji do izbora novog direktora.

- Novi konkurs za izbor i imenovanje direktora ove ustanove će sigurno biti raspisan, a Vlada će odlučiti ko će i u kojoj formi rukovoditi Domom do izbora novog direktora - kazala je juče Vasićeva. Istakla je da će posljednji konkurs za direktora Doma, koji je raspisan lani, ali nije do kraja sproveden, biti poništen.

Vujičić, koji je od 2011. v.d. direktora banjalučkog Doma penzionera, prije desetak dana podnio je ostavku na tu poziciju i otišao na godišnji odmor, a da prije toga nije nikoga pismeno ovlastio da rukovodi ovom ustanovom.

U Sindikalnoj organizaciji Doma penzionera su istakli da je ova ustanova u velikim gubicima, a imaju brojne zamjerke na Vujičićev rad. On je, kako su istakli, iza sebe ostavio, između ostalog, akt kojim je nezakonito smanjio cijene rade zaposlenih sa 135 maraka na 106 maraka, na osnovu čega su potraživanja radnika prešla 80.000 maraka, pa je desetak radnika Doma već podnijelo tužbu protiv poslodavca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana