Нове смјене у МУП-у РС

Г. О.
Нове смјене у МУП-у РС

Бањалука - Начелник јединице за професионалне стандарде МУП-а Републике Српске Владо Јованић и начелник јединице при Кабинету директора полиције РС Борислав Шарић премјештени су са тих позиција на друга радна мјеста у МУП-у.

Шарић ће убудуће бити на дужности начелника јединице за обезбјеђење објеката и личности, а нисмо успјели да сазнамо на коју је позицију распоређен Јованић.

Директор полиције РС Гојко Васић истакао је да није ријеч о смјенама, него о рутинским промјенама на руководећим позицијама.

- Ријеч је о редовним ротацијама како би се разбила рутина у раду и да би људи са више елана обављали свој посао. Нико ту није посебно напредовао или деградиран - каже Васић.

Промјена је било и на нижим нивоима, па је на мјесто замјеника начелника Центра јавне безбједности Бањалука умјесто Жељка Домазета постављен Слободан Радинковић, који је до сада био командир Полицијске станице Обилићево.

Домазет је распоређен на функцију помоћника начелника ЦЈБ Бањалука, а умјесто Радинковића за командира Полицијске станице Обилићево постављен је досадашњи командир Полицијске станице Центар Жељко Стојнић.

На ново радно мјесто премјештен је и досадашњи начелник Одјељења за општи криминалитет ЦЈБ Бањалука Бојан Видаковић, који је распоређен у Управу криминалистичке полиције МУП-а РС. Дошло је и до промјена у Полицијској станици Лазарево, гдје Горан Војводић више неће обављати послове шефа крим-полиције, него инспектора у ЦЈБ Бањалука. Бојан Карановић, који је дуго био инспектор за крвне и сексуалне деликте и ратне злочине у ЦЈБ Бањалука, премјештен је у Котор Варош.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана