Nova bolnica u Istočnom Sarajevu u rekordnom roku

Ž. D.
Nova bolnica u Istočnom Sarajevu u rekordnom roku

Istočno Sarajevo - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je juče nakon obilaska gradilišta novog objekta bolnice u Istočnom Sarajevu da očekuje da će ova zdravstvena ustanova biti otvorena početkom oktobra.

Kazao je da je to sadašnja Vlada RS obećala i da će to biti urađeno za vrijeme njenog mandata.

- Svi koji su učestvovali u ovom projektu, počevši od Vlade koja je obezbijedila finansijska sredstva do izvođača radova, mogu biti ponosni na projekat koji se realizuje u rekordno kratkom roku - rekao je Bogdanić i dodao da se na ovaj način pokazuje da Srpska ima građevinsku operativu i sposobne ljude da i ovakve složene projekte izvedu na kvalitetan i dobar način.

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je  da vrijednost nove opreme iznosi deset miliona KM, što znači da će dijagnostička, laboratorijska, te oprema operacione sale biti potpuno nova i po evropskim standardima. Todorović je naglasio da ova medicinska ustanova raspolaže solidnim kadrom, naglasivši da imaju plan kako da školuju novi kadar i primaju mlade, kao i na koje specijalizacije da ih šalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana