Нова болница у Источном Сарајеву у рекордном року

Ж. Д.
Нова болница у Источном Сарајеву у рекордном року

Источно Сарајево - Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић рекао је јуче након обиласка градилишта новог објекта болнице у Источном Сарајеву да очекује да ће ова здравствена установа бити отворена почетком октобра.

Казао је да је то садашња Влада РС обећала и да ће то бити урађено за вријеме њеног мандата.

- Сви који су учествовали у овом пројекту, почевши од Владе која је обезбиједила финансијска средства до извођача радова, могу бити поносни на пројекат који се реализује у рекордно кратком року - рекао је Богданић и додао да се на овај начин показује да Српска има грађевинску оперативу и способне људе да и овакве сложене пројекте изведу на квалитетан и добар начин.

Директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић рекао је  да вриједност нове опреме износи десет милиона КМ, што значи да ће дијагностичка, лабораторијска, те опрема операционе сале бити потпуно нова и по европским стандардима. Тодоровић је нагласио да ова медицинска установа располаже солидним кадром, нагласивши да имају план како да школују нови кадар и примају младе, као и на које специјализације да их шаљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана