Нова Топола, Чатрња и Александровац добијају наплатне кућице

Capital.ba
Нова Топола, Чатрња и Александровац добијају наплатне кућице

Бањалука - Предузеће "Аутопутеви РС" расписало је тендер за изградњу наплатних кућица на дионици Бањалука - Градишка, а вриједност радова износи око 3,5 милиона КМ.

Наплатне кућице, како је наведено у тендерској документацији, биће постављене у Новој Тополи, Чатрњи и Александровцу, а одабрани извођач имаће рок од 120 дана да заврши посао.

Фирме понуде могу доставити до 19. марта, осим "Градинвеста" из Приједора и "БМП" из Бањалуке које, како је наведено, због сукоба интереса немају право пријаве. Гарантни рок ће важити двије године од добијања употребне дозволе, док је гарантни рок за конструктивне елементе десет година. Уколико извођење радова буде каснило, одабрана фирма ће платити казну која износи 1,5 одсто вриједности радова за сваки изгубљени дан, али укупан износ казне, стоји у документацији, не може прећи пет одсто од укупно уговорене вриједности радова. Очекује се и да је пријављена фирма позитивно пословала у посљедње три године, те да је укупан промет у том периоду износио шест милиона КМ.

Такође, понуђач би иза себе требало да има успјешно спроведене сличне послове у вриједности од око три милиона КМ без урачунатог пореза на додату вриједност.

- Да би учествовали у јавној набавци, понуђачи морају да доставе оригиналну, безусловну банкарску гаранцију у износу од 45.000 КМ - стоји у тендерској документацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана