Normalizuje se snanbdijevanje elektročnom energijom

Srna
Normalizuje se snanbdijevanje elektročnom energijom

Trebinje - Opštine Gacko, Bileća i Berkovići dobile su električnu energiju nakon što su sanirani kvarovi na 110–kilovoltnom dalekovodu Trebinje-Bileća, dok područje Ljubinja djelimično ima struju.

Rukovodilac trebinjske Radne jedinice "Elektroprenosa BiH" Vukašin Stolica Srni je potvrdio da je kvar na dalekovodu otklonjen oko 16.00 časova.

Stanovnici Gacka, Bileće i Berkovića bez struje su bili od sinoć.

Rukovodilac tehničkih poslova "Elektro-Hercegovine" Trebinje Nebojša Rikalo kaže da je dio Ljubinja snabdjeven električnom energijom iz Trebinja preko Veličana, te da se intenzivno radi na saniranju kvara na 35-kilovoltnom dalekovodu od Stoca do Ljubinja.

Rikalo očekuje da će tokom dana kvarovi biti otklonjeni, napominjući da jedan dio dalekovoda pripada opštini Stolac u Federaciji BiH.

Na području Trebinja, dodaje Rikalo, i dalje su bez struje područja trebinjskih brda, Zubaca, Jasena i Ljubomira.

 
Rikalo ističe da ekipe "Elektro-Hercegovine" ulažu nadljudske napore da otklone kvarove na elektro-mreži u Nevesinju, gdje je više sela bez električne energije.

Normalizuje se elektrosnabdijevanje u Foči

Radnici fočanske "Elektrodistribucije" uspjeli su u toku dana da otklone dio kvarova na elektro-mreži, pa su struju nakon nestanka zbog nevremena ponovo dobila prigradska naselja Dragočava, Baljevo Polje, Brod na Drini i nekoliko sela bližih gradu.
Od udaljenih područja pod naponom su samo Čelebići.

U "Elektrodistribuciji" ističu da ovakvo stanje nije zabilježeno u posljednjih 20 godina, pa se nadaju da će stanovništvo imati razumijevanja.

Pokidani su vodovi, izvaljeni stubovi, drveće je palo po žicama, a najteža situacija je u Miljevini i na Tjentištu.

Ukoliko ne bude novih snježnih padavina, električari se nadaju da bi u toku vikenda mogli otkloniti sve kvarove.

Bez struje je jutros bilo i gradsko područje, ali je kvar na glavnom dalekovodu Goražde-Foča brzo saniran.

Fočanskim električarima pomažu i kolege iz "Elektroprenosa BiH" iz Trnova i Istočnog Sarajeva.

Snabdijevanje električnom energijom u Federaciji poboljšano

Ekipe Javnog preduzeća /JP/ "Elektroprivreda BiH" uspjele su otkloniti veliki broj kvarova uzrokovanih obilnim snježnim padavinama, ali snabdijevanje električnom energijom još nije normalizovano na svim područjima zahvaćenim nevremenom, saopšteno je iz ove kompanije.
U Tuzlanskom kantonu oko 6.800 kupaca u opštinama Kladanj, Sapna, Banovići, Tuzla, Srebrenik, Lukavac, Čelić i Živinice nema električnu energiju.

U Zeničko-dobojskom kantonu bez napajanja električnom energijom još je oko 6.000 kupaca, od toga je najveći broj - 3.700 u Olovu, te u Zavidovićima 1.000 kupaca.

U Srednjobosanskom kantonu još postoje manji kvarovi na distributivnoj mreži, a u Kantonu Sarajevo bez električne energije su Nišići, Vrapče i Medojevići.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu bez napajanja električnom energijom su naselja u Podveležju, te Ruište, Vranjevići, Svačići, Obradovići, Čomori, Kamena, Žulje, Jasena i Rabina.

Ekipe JP "Elektroprivreda BiH" neprekidno su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana