Нормализује се снанбдијевање електрочном енергијом

Срна
Нормализује се снанбдијевање електрочном енергијом

Требиње - Општине Гацко, Билећа и Берковићи добиле су електричну енергију након што су санирани кварови на 110–киловолтном далеководу Требиње-Билећа, док подручје Љубиња дјелимично има струју.

Руководилац требињске Радне јединице "Електропреноса БиХ" Вукашин Столица Срни је потврдио да је квар на далеководу отклоњен око 16.00 часова.

Становници Гацка, Билеће и Берковића без струје су били од синоћ.

Руководилац техничких послова "Електро-Херцеговине" Требиње Небојша Рикало каже да је дио Љубиња снабдјевен електричном енергијом из Требиња преко Величана, те да се интензивно ради на санирању квара на 35-киловолтном далеководу од Стоца до Љубиња.

Рикало очекује да ће током дана кварови бити отклоњени, напомињући да један дио далековода припада општини Столац у Федерацији БиХ.

На подручју Требиња, додаје Рикало, и даље су без струје подручја требињских брда, Зубаца, Јасена и Љубомира.

 
Рикало истиче да екипе "Електро-Херцеговине" улажу надљудске напоре да отклоне кварове на електро-мрежи у Невесињу, гдје је више села без електричне енергије.

Нормализује се електроснабдијевање у Фочи

Радници фочанске "Електродистрибуције" успјели су у току дана да отклоне дио кварова на електро-мрежи, па су струју након нестанка због невремена поново добила приградска насеља Драгочава, Баљево Поље, Брод на Дрини и неколико села ближих граду.
Од удаљених подручја под напоном су само Челебићи.

У "Електродистрибуцији" истичу да овакво стање није забиљежено у посљедњих 20 година, па се надају да ће становништво имати разумијевања.

Покидани су водови, изваљени стубови, дрвеће је пало по жицама, а најтежа ситуација је у Миљевини и на Тјентишту.

Уколико не буде нових сњежних падавина, електричари се надају да би у току викенда могли отклонити све кварове.

Без струје је јутрос било и градско подручје, али је квар на главном далеководу Горажде-Фоча брзо саниран.

Фочанским електричарима помажу и колеге из "Електропреноса БиХ" из Трнова и Источног Сарајева.

Снабдијевање електричном енергијом у Федерацији побољшано

Екипе Јавног предузећа /ЈП/ "Електропривреда БиХ" успјеле су отклонити велики број кварова узрокованих обилним сњежним падавинама, али снабдијевање електричном енергијом још није нормализовано на свим подручјима захваћеним невременом, саопштено је из ове компаније.
У Тузланском кантону око 6.800 купаца у општинама Кладањ, Сапна, Бановићи, Тузла, Сребреник, Лукавац, Челић и Живинице нема електричну енергију.

У Зеничко-добојском кантону без напајања електричном енергијом још је око 6.000 купаца, од тога је највећи број - 3.700 у Олову, те у Завидовићима 1.000 купаца.

У Средњобосанском кантону још постоје мањи кварови на дистрибутивној мрежи, а у Кантону Сарајево без електричне енергије су Нишићи, Врапче и Медојевићи.

У Херцеговачко-неретванском кантону без напајања електричном енергијом су насеља у Подвележју, те Руиште, Врањевићи, Свачићи, Обрадовићи, Чомори, Камена, Жуље, Јасена и Рабина.

Екипе ЈП "Електропривреда БиХ" непрекидно су на терену и раде на отклањању кварова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана