Нормализован саобраћај између Козарске Дубице и Костајнице

Срна
Нормализован саобраћај између Козарске Дубице и Костајнице

Бањалука - Саобраћај на магистралном путу Козарска Дубица-Костајница између мјеста Шпиља и Вриоци нормализован је након повлачења воде, док је због изливања ријеке Сане саобраћај обустављен у Улици Меше Селимовића, општина Нови Град.

Због слијегања коловоза на плочастом пропусту регионалног пута Моштаница-Козарска Дубица у мјесту Божићи саобраћај је потпуно обустављен, као и на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, гдје је активирано клизиште.


Због изливања Сане непроходан је и споредни некатегорисани путни правац Благај-Јапра-Волар у мјесту Витасовци, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На већини осталих путева у Републици Српској саобраћај се одвија по претежно мокрим коловозима.

Учестали су одрони земље или камења на коловоз на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Зворник-Коњевић Поље, Каракај-Цапарде, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина у рејону Доње Чађавице данас ће долазити до петоминутних обустава саобраћаја због сјече стабала у путном појасу пута.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Због санационих радова саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-граница Републике Српске/Брчко дистрикта /Брчко један/ и граница Републике Српске/Брчко дистрикта /Брчко два/-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично саобраћа се на магистралном путу Мркоњић Град-Кључ у мјесту Драгорај, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, на локалитету Српских Топлица.

Због активираних клизишта саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, на дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

У току је изградња водовода на подручју насеља Шњеготина, општина Челинац, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионици регионалног пута Укрина-Клупе.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на дионици регионалног пута Обудовац два-Лончари.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До.

Саобраћај се одвија једносмјерно преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом сигнализацијом.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је превентивна кампања под називом "Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом", која ће трајати до краја марта, а спроводи је АМС Републике Српске у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и локалним заједницама.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова код возача трактора како би на путу учествовали са технички исправним трактором, чистим и исправним свјетлосно-сигналним уређајима, користили жуто ротационо свјетло, безбједно превозили лица и терет на тракторској приколици.

У току је и традиционална републичка кампања "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас", а АМС Републике Српске позива возаче да возе опрезно у зонама основних и средњих школа, те да обрате посебну пажњу на ђаке који се крећу дуж коловоза.

На подручју Федерације БиХ мјестимично је смањена видљивост због магле или ниске облачности, посебно на магистралном путу Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље преко превоја Макљен.

Одрони су учестали на бројним дионицама, посебно на путевиме Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Јајце-Црна Ријека и Бугојно-Нови Травник.

Због већег одрона и даље је обустављен саобраћај на регионалном путу Дрвар-Мартин Брод.

На дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница због активног клизишта саобраћај је у тунелу Игман, као и на мјесту радова, преусмјерен из возне у претицајну траку.

Због реконструкције расвјете у тунелу Јајце два на магистралном путу, од 7.30 до 17.00 часова саобраћа се наизмјенично једном траком.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана