Noćni vukovi: Nije nam jasno zašto se digla prašina

N1
Noćni vukovi: Nije nam jasno zašto se digla prašina

Bijeljina - Dvadeset pripadnika grupe "Noćni vukovi" čiji je dolazak podigao mnogo prašine u BiH, sinoć su ušli na teritoriju BiH, a danas se nalaze u manastiru kraj Bijeljine.

Odmah po dolasku, medijima su rekli da je njihov dolazak isključivo vezan za približavanje ruskog i srpskog naroda s obzirom na dugogodišnju istorijsku povezanost te da ne razumiju zašto su se podigle tenzije u vezi sa njihovom posjetom BiH.

"Noćni vukovi" su istakli da će posjetiti manastire na području Srbije i BiH, a trenutno se nalaze u manastiru Sveta Petka u blizini Bijeljine.

Njihova balkanska turneja trajaće deset dana, tokom kojih će preći više od 2.000 kilometara, a u Srbiji su već posjetili Beograd, Novi Sad i Šid. Nakon okončanja posjete BiH, tokom koje su planirane posjete vjerskim i kulturnim institucijama, vratiće se u Beograd.

Ruski član "Noćnih vukova" za kazao je da njihova turneja nema nikakve političke konotacije.

Među onima koji su ušli u BiH nije bio vođa "Vukova" Aleksandar Zaldostanov, te Saša Savić, vođa ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji koji je proglašen osobom koja predstavlja prijetnju po sigurnost naše zemlje.

Podsjetimo, pripadnici "Noćnih vukova", ponovo su dospjeli u žižu javnosti, nakon navoda da će članovi ove organizacije, doći u Bosnu i Hercegovinu. Državni ministar sigurnosti ih je označio kao sigurnosnu prijetnju, dok ga ministar policije Republike Srpske optužuje, da je dobio nalog od mentora iz Sarajeva, da govori neistine o Republici Srpskoj.

Ministarstvo finansija SAD prvi put je uvelo sankcije za Noćne vukove i određeni broj njihovih članova u decembru 2014. godine jer su snosili ili bili saučesnici u djelovanju ili aktivnostima koji su predstavljali prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana