Ноћни вукови: Није нам јасно зашто се дигла прашина

N1
Ноћни вукови: Није нам јасно зашто се дигла прашина

Бијељина - Двадесет припадника групе "Ноћни вукови" чији је долазак подигао много прашине у БиХ, синоћ су ушли на територију БиХ, а данас се налазе у манастиру крај Бијељине.

Одмах по доласку, медијима су рекли да је њихов долазак искључиво везан за приближавање руског и српског народа с обзиром на дугогодишњу историјску повезаност те да не разумију зашто су се подигле тензије у вези са њиховом посјетом БиХ.

"Ноћни вукови" су истакли да ће посјетити манастире на подручју Србије и БиХ, а тренутно се налазе у манастиру Света Петка у близини Бијељине.

Њихова балканска турнеја трајаће десет дана, током којих ће прећи више од 2.000 километара, а у Србији су већ посјетили Београд, Нови Сад и Шид. Након окончања посјете БиХ, током које су планиране посјете вјерским и културним институцијама, вратиће се у Београд.

Руски члан "Ноћних вукова" за казао је да њихова турнеја нема никакве политичке конотације.

Међу онима који су ушли у БиХ није био вођа "Вукова" Александар Залдостанов, те Саша Савић, вођа огранка ове мотоциклистичке групе у Србији који је проглашен особом која представља пријетњу по сигурност наше земље.

Подсјетимо, припадници "Ноћних вукова", поново су доспјели у жижу јавности, након навода да ће чланови ове организације, доћи у Босну и Херцеговину. Државни министар сигурности их је означио као сигурносну пријетњу, док га министар полиције Републике Српске оптужује, да је добио налог од ментора из Сарајева, да говори неистине о Републици Српској.

Министарство финансија САД први пут је увело санкције за Ноћне вукове и одређени број њихових чланова у децембру 2014. године јер су сносили или били саучесници у дјеловању или активностима који су представљали пријетњу миру, сигурности, стабилности, суверенитету и територијалном интегритету Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана