Ниже цијене у болницама за смјештај мајке уз дијете

Срна
Ниже цијене у болницама за смјештај мајке уз дијете

Бањалука - Цијена боравка родитеља у пратњи дјетета у болници чак и када љекар то не препоручи умањена је са 45 на 25 КМ по дану, речено је у Фонду здравственог осигурања Републике Српске.Из Фонда истичу да је од 1. јануара ове године измијењен цјеновник здравствених услуга у дијелу који се односи на финансирање пратиоца уз дијете које се налази на болничком лијечењу, пишу "Независне новине".

"Та цијена сада износи 25 КМ умјесто досадашњих 45 КМ. Дакле, цијену од 25 КМ плаћају само они родитељи, осигураници Фонда, који са дјететом у болници бораве мимо индикација предвиђених правилником, док родитељи који имају упутницу за боравак уз дијете не плаћају ништа", навели су у Фонду здравственог осигурања Републике Српске.


Све болнице су обавезне да примјењују овај цјеновник за осигуранике Фонда здравственог осигурања Републике Српске, док за неосигуране грађане свака болница има могућност да формира своје комерцијалне цијене, које могу бити различите од установе до установе.

У Фонду истичу да у потпуности финансирају боравак пратиоца дјетета које се налази на болничком лијечењу уколико постоји препорука љекара који је дијете упутио на болничко лијечење да је пратња потребна, као и упутница породичног доктора за пратњу.

Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске потврдили су да је Фонд здравственог осигурања одлучио да измијени цјеновник од 1. јануара, те да су они у овој здравственој установи нове цијене већ почели примјењивати. /крај/бв/мир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана