Ниче тржни центар у Рогатици

С. М.
Ниче тржни центар у Рогатици

Рогатица - Иако јесен полако промиче грађевинска сезона у Рогатици још увелико траје, а у току су радови на више привредних и инфраструктурних објеката.

Међу њима је највећа зграда тржног центра “Зворничанка” и управне зграде Радне јединице “Електродистрибуције” Пале, укупне површине 3.300 квадратних метара, од чега се за потребе електричара гради 665 квадрата, а са осталим ће располагати Зворничани.

Темеље за ову модерну зграду 20. септембра положили су предсједник РС Милорад Додик и предсједница Владе РС Жељка Цвијановић, а радови су почели 1. октобра.

Шеф градилишта Сенад Гопо каже да су земљани радови углавном завршени, а сада граде армирано-бетонску конструкцију зграде, која ће имати три спрата.

- Потом слиједи монтажа армирано-бетонских зидова, степеништа и лифтова зграде, која ће бити једна од најљепших у Рогатици - рекао је Гопо.

С обзиром на то да је ријеч о готовим елементима, који већ увелико стижу на градилиште, монтажа ће трајати десетак дана, а рок за изградњу објекта је мај 2019. године.

У њему ће, уз смјештај радника и имовине Радне јединице “Електродистрибуције”, бити маркет, који је већ добио назив “Зворничанка”, ресторан, пољопривредна апотека, бутици, играоница и цвјећара, а посао ће добити најмање 50 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана