Niče najveći centar kupovine i zabave u Banjaluci

Jasmina Perišić
Niče najveći centar kupovine i zabave u Banjaluci

Banjaluka - Prvi pripremni radovi za izgradnju "Siti mola", koji bi trebalo da ponese titulu najvećeg tržnog centra u Banjaluci, su počeli, a investitor je postavio ambiciozan rok da radovi budu okončani do kraja 2018. godine.

Objekat koji je zamišljen kao centar kupovine i zabave prostiraće se na 54.600 metara kvadratnih u strogom centru grada i biće povezan sa pješačkom zonom.

Direktor tržnog centra "Siti mol" Danijela Risović kaže da su ovih dana ispunjeni svi administrativni preduslovi za početak radova i da su odmah krenuli sa pripremnim radovima.

Stanovnicima i posjetiocima najvećeg grada u Srpskoj "Siti mol" će pružiti sadržaj kakav do sada još nisu imali.

- Na dva sprata biće smješteni butici sa najpoznatijim svjetskim i domaćim modnim brendovima, a na trećoj i četvrtoj etaži nalaziće se sadržaji prodajno-zabavnog karaktera sa bioskopskim salama, kazinom, dječijom igraonicom i ugostiteljskim sadržajima. Na 6.500 metara kvadratnih rasporedićemo kancelarijski prostor, a na tri podzemna nivoa biće parking sa 460 mjesta - objasnila je Risovićeva.

Investitori su domaće kompanije "Ideal kompani" i "Tropik", koje bi trebalo da ulože oko 50 miliona KM.
- Ideja vodilja nam je da gradu pružimo reprezentativni centar, kakav ima svaka veća metropola u regionu. "Siti mol" neće biti samo tržni centar. Biće to i centar kulturnog, turističkog i društvenog razvoja, jer će obilovati raznim sadržajima - rekla je Risojevićeva.

U tržnom centru posao bi trebalo da dobije više od 500 ljudi, dok će u izgradnji biti angažovane stotine radnika.

- Projekat ima višestruki značaj za Banjaluku, jer će njegovom izgradnjom biti omogućeno proširenje poslovanja mnogim domaćim izvođačima i poslovnim partnerima i značajan priliv u gradski budžet - kazala je Risojevićeva.

Banjalučanka Svjetlana Babić kaže da se raduje svakom novom objektu, a posebno sadržajima koji će otvoriti nova radna mjesta.

- Postoje oni koji imaju novca da kupuju u takvim centrima, ali je, ipak, više onih kojima treba posao. U svakom slučaju, pozitivno je što se gradi šoping centar, jer će on privući kupce iz drugih gradova i doprinijeti modernizaciji našeg grada - rekla je Babićeva.

Renta

Izgradnjom "Siti mola" u budžet Banjaluke sliće se na osnovu jednokratne rente i troškova uređenja građevinskog zemljišta oko deset miliona, a oko 100.000 iznosiće godišnji porez na imovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana