Ниче највећи центар куповине и забаве у Бањалуци

Јасмина Перишић
Ниче највећи центар куповине и забаве у Бањалуци

Бањалука - Први припремни радови за изградњу "Сити мола", који би требало да понесе титулу највећег тржног центра у Бањалуци, су почели, а инвеститор је поставио амбициозан рок да радови буду окончани до краја 2018. године.

Објекат који је замишљен као центар куповине и забаве простираће се на 54.600 метара квадратних у строгом центру града и биће повезан са пјешачком зоном.

Директор тржног центра "Сити мол" Данијела Рисовић каже да су ових дана испуњени сви административни предуслови за почетак радова и да су одмах кренули са припремним радовима.

Становницима и посјетиоцима највећег града у Српској "Сити мол" ће пружити садржај какав до сада још нису имали.

- На два спрата биће смјештени бутици са најпознатијим свјетским и домаћим модним брендовима, а на трећој и четвртој етажи налазиће се садржаји продајно-забавног карактера са биоскопским салама, казином, дјечијом играоницом и угоститељским садржајима. На 6.500 метара квадратних распоредићемо канцеларијски простор, а на три подземна нивоа биће паркинг са 460 мјеста - објаснила је Рисовићева.

Инвеститори су домаће компаније "Идеал компани" и "Тропик", које би требало да уложе око 50 милиона КМ.
- Идеја водиља нам је да граду пружимо репрезентативни центар, какав има свака већа метропола у региону. "Сити мол" неће бити само тржни центар. Биће то и центар културног, туристичког и друштвеног развоја, јер ће обиловати разним садржајима - рекла је Рисојевићева.

У тржном центру посао би требало да добије више од 500 људи, док ће у изградњи бити ангажоване стотине радника.

- Пројекат има вишеструки значај за Бањалуку, јер ће његовом изградњом бити омогућено проширење пословања многим домаћим извођачима и пословним партнерима и значајан прилив у градски буџет - казала је Рисојевићева.

Бањалучанка Свјетлана Бабић каже да се радује сваком новом објекту, а посебно садржајима који ће отворити нова радна мјеста.

- Постоје они који имају новца да купују у таквим центрима, али је, ипак, више оних којима треба посао. У сваком случају, позитивно је што се гради шопинг центар, јер ће он привући купце из других градова и допринијети модернизацији нашег града - рекла је Бабићева.

Рента

Изградњом "Сити мола" у буџет Бањалуке слиће се на основу једнократне ренте и трошкова уређења грађевинског земљишта око десет милиона, а око 100.000 износиће годишњи порез на имовину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана