Невријеме погодило Српску, вјетар чупао дрвеће и обарао цријепове

Срна, Независне
Невријеме погодило Српску, вјетар чупао дрвеће и обарао цријепове

Фоча, Бањалука - Олујни вјетар који је дувао прошле ноћи причинио је велику штету на кућама, помоћним објектима и у воћњацима у селу Ђеђево код Фоче.

Мјештанин Анђелко Вељовић испричао је Срни да је вјетар обарао цријепове са кровова кућа, скидао лимене кровове штала, сушара и колиба, ломио гране и чупао воћке из коријена.

Мјештани још од раног јутра ужурбано поправљају кровове, да би заштитили своје домове од кише која не престаје да пада од ноћас.

Вељовић је рекао да у Ђеђеву не памте овако јаку олују.

Вјетар је синоћ на подручју општине Фоча изазвао и више кварова на електро-мрежи, па су без струје Миљевина, Буковица, Мјешаја, те шира подручја Тјентишта и Заваита.

Електричари су на терену и раде на отклањању кварова. /крај/ај/мђ

Због олујног невремена на подручју општине Соколац, у квару је 10-киловолтни далековод Каљина, гдје струје нема око 250 домаћинстава, односно 33 трафо-станице.
Од ноћас у 00.30 часова у квару је и дио 10-киловолтног далековода Аутобаза - од села Видрићи до села Мичиводе, што је око десетак села и исто толико трафо-станица, речено је Срни у соколачкој Радној јединици "Електродистрибуције".

Узроци квара су потргани водови, те оборено дрвеће на мрежу.

Екипе ове радне јединице су на терену и раде на отклањају кварова, те се очекује да би ова села до краја дана требало да добију струју.

Бањалука

Олујно невријеме са јаком кишом, праћено снажним ударима вјетра узроковало је плављење градских саобраћајница и отежан саобраћај у Бањалуци пише портал Независних новина.

Око 9.15 сати град је у кратком временском интервалу засут пљуском, што је изазвало слабу видљивост, а тамни облаци су прекрили небо.

Током дана захлађење, а поподне киша ће да слаби и накратко може бити сусњежице. Увече престанак падавина.

Дуваће умјерен до јак јужни ветар у првом дијелу дана, поподне ће постепено слабити на сјеверозападни.  Максимална темперетура биће током јутра до 14°Ц, средином дана пада испод 8°Ц, до вечери ће опасти на само 2°Ц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана