Нерадни дани у РС за вријеме новогодишњих и божићних празника

Срна
Нерадни дани у РС за вријеме новогодишњих и божићних празника

Бањалука - Нерадни дани у Републици Српској су 1. и 2. јануар, те 9. јануар - Дан Републике Српске, објављено је из Владе РС. У дане празника Републике Српске не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

"Вјерски празник је православни Божић, који се празнује на Бадњи дан и дан Божића, тако да вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста 6. и 7. јануара", наведено је у саопштењу.

У складу са Законом о празницима Републике Српске, вјерски празник је католички Божић, који се празнује на Бадњи дан и дан Божића, тако да вјерници католичке вјероисповијести, у дане 24.12.2018.године (понедјељак) и 25.12.2018. (уторак) имају право на плаћени изостанак  са радног мјеста.

Министарство  управе и локалне самоуправе Републике Српске обавјештава јавност да је, на главном сајту Владе Републике Српске, објављен Календар републичких и вјерских празника у Републици Српској за 2019. годину.

На овај начин грађани Српске су информисани о предстојећим празницима у наредној години, а о сваком појединачном празнику, ресорно Министарство ће објављивати саопштење за јавност!​​​

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана