Nema privatizacije telekom operatera u FBiH

Nema privatizacije telekom operatera u FBiH 08.02.2018 13:20 | Srna

Sarajevo - Vlada Federacije BiH /FBiH/ usvojila je danas Plan i program rada Agencije za privatizaciju za ovu godinu, kojim nije predviđena privatizacija telekom operatera.U saopštenju iz Vlade FBiH navodi se da informacije koje su se pojavile u medijima u vezi sa dubinskom analizom kao isključivim instrumentom prodaje telekoma predstavljaju isključivo spekulacije.

"Da bi uopšte bilo pristupljeno privatizaciji bilo kojeg privrednog društva, moraju postojati pravni i formalni preduslovi za to, a osnovni je da je takva privatizacija predviđena Planom privatizacije, što za telekome definitivno nije slučaj", dodaje se u saopštenju.


Premijer Federacije BiH Fadil Novalić informisao je federalnu Vladu o aktivnostima u vezi sa dubinskom analizom telekom operatera, čiji je cilj da procijeni poslovni potencijal ovih kompanija, te da Vladi, kao njihovom većinskom vlasniku, obezbijedi kvalitetne informacije za donošenje odluka.

Terminskim planom provođenja ove analize planirano je da Vladi FBiH izvještaj bude dostavljen do kraja septembra 2018. godine.

U saopštenju se dodaje da je projektnim zadatkom predviđeno da izvještaj predloži preporuke za poboljšanje poslovanja, što može uključivati različite opcije - od restrukturisanja, poboljšanja produktivnosti, do poboljšanja korporativnog upravljanja. © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica