Неисправна храна вреба из сваке друге радње

Д. О.
Неисправна храна вреба из сваке друге радње

Бањалука - Републички инспектори за храну у овој години обавили су више од 460 контрола у пекарама, трговачким центрима, роштиљницама, пицеријама и ресторанима у Српској и у 200 случајева открили разне пропусте.

Готово све затечене неправилности, како истичу у Инспекторату РС, за посљедице могу имати неисправну храну.

- Да би ови пропусти били отклоњени, изречене су 183 управне мјере и издато је 65 прекршајних налога у вриједности од 86.700 марака - рекла је портпаролка Инспектората РС Душанка Макивић.

Према њеним ријечима, у промету је затечено и уништено око 200 килограма хране која је неприкладна за људску употребу због неодговарајуће декларације, истеклог рока употребе и измијењених сензорних својстава. С обзиром на то да су уз љето стигле и високе температуре, инспектори су појачали надзор и контроле свих намирница и хране у продаји.

- Приликом куповине грађани треба да обрате пажњу на изглед, боју, мирис, конзистенцију и друга сензорна својства хране. У случају да уоче неисправну храну или неадекватно чување у продајним објектима нека одмах обавијесте надлежне инспекције - додали су у инспекторату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана