Недовољна улагања у осавремењавање производње у Теслићу

Слика: Мирјанић
Недовољна улагања у осавремењавање производње у Теслићу

Теслић - Шумско газдинство “Борја” добро послује, али незадовољан сам малим улагањем у осавремењавање производње, рекао је јуче министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стево Мирјанић у Теслићу.

Он је нагласио да очекује нормализацију стања у испоруци довољне количине дрвних сортимената.

- Газдинство доста добро послује и има још простора да унаприједи пословање и повећа акумулацију, а тиме обезбиједи и знатан дио средстава за даљу репродукцију и унапређење у развојном смислу газдинства у цјелини - рекао је Мирјанић, који је разговарао са директорима “Борје”, дрвопрерађивачког предузећа “Нова Борја” и хемијске индустрије “Дестилација”.

Мирјанић је најавио да ће за неколико дана бити утврђено колико ће до краја године предузеће “Нова Борја” добити сировина, како би већ у идућој години имало стабилно снабдијевање сортиментима. Када је ријеч о “Дестилацији”, Мирјанић је истакао да испорука уговорених дрвних сортимената овом предузећу није задовољавајућа, јер од уговорених 96.000 метара кубних сировине са 16 шумских газдинстава, за осам и по мјесеци реализовано је свега 43 одсто, односно до краја године 70 одсто. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана