Неће изостати подршка за опстанак уточишта

М. Л.
Неће изостати подршка за опстанак уточишта

Бањалука - Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" обиљежило је у петак прву годишњицу рада "родитељске куће" у Бањалуци, која је у протеклом периоду била уточиште за 36 малишана из свих крајева Републике Српске.

Предсједница Удружења "Искра" Дијана Берић истакла је да у кући тренутно борави шесторо дјеце која се на Универзитетском клиничком центру РС лијече од малигних болести.

- Могу слободно рећи да је ова прва година била успјешна и да смо сигурно много помогли обољелој дјеци и њиховим родитељима - рекла је Берићева.

Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић је након обиласка куће казао да је за њен несметан рад потребно 50.000 КМ на годишњем нивоу, што је обезбијеђено грантовима овог и Министарства породице, омладине и спорта.

- Исплатили смо 60.000 марака за прошлу годину, од чега је око 57.000 КМ за неплаћене завршене радове, а идућих дана Министарство здравља ће уплатити и грант за ову годину у износу од 20.000 КМ - рекао је Богданић.

Помоћница министра за породицу Босиљка Бошњак је казала да у будуће издвајања за "родитељску кућу" неће каснити.

Замјеник директора УКЦ РС Ненад Стевандић је рекао да је боравак у кући допринио бољем квалитету живота обољеле дјеце те да је евидентно да се кућом домаћински газдује.

"Родитељска кућа" је лани проглашена најуспјешнијим донаторским пројектом у БиХ, а за њену изградњу обезбијеђено је 850.000 КМ у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", која се организује под покровитељством предсједника РС Милорада Додика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана