Nebična pomoć Dalibora Višića: Stakićima topli dom na poklon

nezavisne.com
Nebična pomoć Dalibora Višića: Stakićima topli dom na poklon

Banjaluka - Kada sam izašao iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja, živio sam teško, dešavalo se da u dva dana pojedem samo četvrt hljeba i šolju jogurta, jer ako bih kupio više hljeba, ne bih imao novca za jogurt.

Ovim riječima počinje svoju tešku životnu priču za "Nezavisne" Radoslav Stakić (38) iz Banjaluke, kojem će nakon što se skoro cijeli život patio i nije imao svoju kuću, Dalibor Višić iz Minhena ispuniti želju za koju je mislio da je neostvariva. Naime, Višić je kupio plac i gradi im kuću kako bi četvoročlana porodica Stakić konačno dobila topli dom.

"Ovog humanog čovjeka velikog srca slučajno sam upoznao u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja 'Rada Vranješević', čiji sam štićenik bio devet godina, a gdje radim posljednjih osam godina", priča nam Stakić.

Dodaje, kada je Višiću ispričao svoju priču i kako je odrastao, on je rekao da će mu pomoći da dobije svoj dom.

"Mislio sam da sanjam. Trenutno sa suprugom, osmogodišnjom kćerkom i trogodišnjim sinom živim u potkrovlju kuće kod punca u naselju Lauš", priča nam Stakić, čiji život nije bio nimalo lak.

Kada je imao sedam godina, majka je njega i sestru ostavila u Domu, jer, kako kaže Stakić, više nije mogla podnositi da ih otac tuče i maltretira, a brata je povela sa sobom.

"Moj otac je bio alkoholičar, maltretirao nas je i tukao, što je jedan od razloga zbog kojeg nas je majka i ostavila u Domu, a kuća u kojoj smo tada živjeli bila je neuslovna i malena. Pod je bio od zemlje, a vodu i struju nismo imali", priča potreseno sa suzama u očima Stakić.

Dodaje da je njegov otac umro u 29. godini od tumora na mozgu.

"Otkad sam izašao iz Doma, bio sam podstanar i nisam imao svoj krov nad glavom", priča Stakić i dodaje da se ne ljuti na majku, jer razumije da je njega i sestru morala ostaviti u Domu zbog teške situacije u kući.

Sa majkom je, kako kaže, sada u kontaktu i u dobrim odnosima i od nje ima veliku podršku.

"Na sve načine sam se borio da preživim kada sam izašao iz Doma, ali se nikada nisam bavio nelegalnim poslovima. Kopao sam kanale, bio građevinski radnik, ništa mi nije bilo teško", kaže Stakić.

Ističe da još ne može da vjeruje da je sudbina tako htjela da nakon odrastanja u Domu i zapošljavanja u toj ustanovi upozna Višića, koji mu ovoliko pomaže i zahvaljujući kojem će napokon imati svoj krov nad glavom.

"Kada je rekao da će mi pomoći, pomislio sam da će kupiti nešto mojoj djeci, ali da će za mene ovoliko učiniti čovjek kojeg donedavno nisam ni poznavao, nikada nisam ni pomislio", priča Stakić.

Dodaje da mu je Višić rekao da nađe mjesto gdje bi želio da mu sagradi kuću.

"Izabrao sam plac od dunum i po u Donjoj Piskavici, koji je Višić platio 3.000 KM i na kojem mojoj porodici sada gradi kuću", istakao je Stakić.

Gradnja kuće, kako smo i sami vidjeli, uveliko je u toku, i možda bi se do zime ili najkasnije na proljeće Stakići mogli useliti u nju.

"Moja djeca će dočekati ono što ja nisam mogao, a to je da imaju svoj topli dom, a sve zahvaljujući dobrom srcu čovjeka kojem ću uvijek biti zahvalan", istakao je Stakić i dodao da jedva čeka da se useli u svoju kuću.

Višić, koji je porijeklom iz Piskavice, a već dugo živi u Njemačkoj, kaže da voli pomagati ljudima kojima je pomoć potrebna i da je, čim je čuo kako je Stakić imao težak život, odmah odlučio da mu pomogne.

"Drago mi je da će Stakić nakon toliko problema u životu imati svoj krov nad glavom iako nikada nije vjerovao da će mu se to ostvariti", rekao je Višić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana