Ne ukidati status izbjeglicama iz BiH

Agencije
Ne ukidati status izbjeglicama iz BiH

Sarajevo - Predsjedništvo BiH prihvatilo je danas prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH o suspenziji primjene preporuke o ukidanju statusa za izbjeglice iz BiH.


"BiH predlaže zajedničku akciju svih aktera uključenih i odgovornih za provođenje Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma, s rokom implementacije do kraja 2017. godine", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici prihvatilo ovaj prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH koji se odnosi na Prijedlog deklaracije o prestanku statusa za izbjeglice iz BiH i Hrvatske.

Generalni sekretar NATO Anders fog Rasmusen posjetiće BiH 21. maja, što je kao datum posjete danas na sjednici u Sarajevu prihvatilo Predsjedništvo BiH.

Predsjedništvo BiH zadužilo je kabinete članova Predsjedništva BiH da, u saradnji sa Stalnom misijom BiH pri UN, pripreme i usaglase elemente za izlaganje BiH na redovnoj debati Savjeta bezbjednosti o polugodišnjem izvještaju visokog predstavnika u BiH, koja će biti održana sredinom maja.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju informaciju o predsjedavanju BiH Savjetom Evrope od maja do novembra 2015. godine, te zadužilo Ministarstvo inostranih poslova BiH da u skladu s predloženim prioritetima, temama i događajima preduzme neophodne pripremne aktivnosti i potrebne mjere, da bi u budžetu za 2015. godinu bila obezbijeđena sredstva potrebna za predsjedavanje BiH Savjetom Evrope.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv predsjednika Bolivije, upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH, za učešće na Sammitu Grupe 77, povodom obilježavanja 50 godina od osnivanja koji će biti održan u Santa Kruzu, u Boliviji 14. i 15. juna.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana