Не укидати статус избјеглицама из БиХ

Aгенције
Не укидати статус избјеглицама из БиХ

Сарајево - Предсједништво БиХ прихватило је данас приједлог Министарства за људска права и избјеглице БиХ о суспензији примјене препоруке о укидању статуса за избјеглице из БиХ.


"БиХ предлаже заједничку акцију свих актера укључених и одговорних за провођење Анекса 7 Дејтонског споразума, с роком имплементације до краја 2017. године", саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједништво БиХ је на данашњој сједници прихватило овај приједлог Министарства за људска права и избјеглице БиХ који се односи на Приједлог декларације о престанку статуса за избјеглице из БиХ и Хрватске.

Генерални секретар NATO Андерс фог Расмусен посјетиће БиХ 21. маја, што је као датум посјете данас на сједници у Сарајеву прихватило Предсједништво БиХ.

Предсједништво БиХ задужило је кабинете чланова Предсједништва БиХ да, у сарадњи са Сталном мисијом БиХ при УН, припреме и усагласе елементе за излагање БиХ на редовној дебати Савјета безбједности о полугодишњем извјештају високог представника у БиХ, која ће бити одржана средином маја.

Предсједништво БиХ примило је к знању информацију о предсједавању БиХ Савјетом Европе од маја до новембра 2015. године, те задужило Министарство иностраних послова БиХ да у складу с предложеним приоритетима, темама и догађајима предузме неопходне припремне активности и потребне мјере, да би у буџету за 2015. годину била обезбијеђена средства потребна за предсједавање БиХ Савјетом Европе.

Предсједништво БиХ прихватило је позив предсједника Боливије, упућен предсједавајућем Предсједништва БиХ, за учешће на Саммиту Групе 77, поводом обиљежавања 50 година од оснивања који ће бити одржан у Санта Крузу, у Боливији 14. и 15. јуна.

Предсједништво БиХ је донијело Одлуку о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о сарадњи у области заштите животне средине и одрживог развоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана