Науком служе Српској

Д. С.
Науком служе Српској

Бањалука - Природно-математички факултет (ПМФ) Универзитета у Бањалуци за 20 година постојања дао је велики допринос развоју РС, како образовањем студената на осам студијских програма, тако и научно-истраживачким радом.

Поручено је то у петак са свечане академије, која је одржана у Народном позоришту РС, поводом јубилеја факултета.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић је истакао да је ПМФ свој научно-образовни пут почео са двадесетак запослених, а данас их има више од 130.

- Осим тога, овај факултет је препознатљив и по својим кадровима, као и научним рјешењима. Надамо се да ће ова институција наставити тим путем - рекао је Чубриловић.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић је рекла да ово министарство, између осталог, користи научни рад стручњака са овог факултета, посебно у области екологије.

- Објекат овог факултета, који је изграђен 1930. године, ушао је у програм Енергетске ефикасности који воде ресорно министарство и УНДП - казала је Голићева.

На ПМФ-у је у претходних 20 година, истакао је декан овог факултета Горан Трбић, дипломирало више од 2.000 студената на осам студијских програма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана