Наредних дана у БиХ жута киша, пљускови и град

nezavisne.com
Наредних дана у БиХ жута киша, пљускови и град

Бањалука - Жућкаста киша које је било јуче у појединим предјелима БиХ, очекује се и наредних дана, јер је струјање такво да се скупља ваздух са сјевера Африке који у себи има честице пјеска и који узрокоје обојену кишу.

Рекла је ово Милица ордевиц, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода РС, која је нагласила да пљускови који су интензивнији брзо исперу атмосферу, па се обојена киша дуго не задржава за разлику од слабих падавина које су биле у претходном периоду.

Она каже да наредних неколико дана можемо очекивати пљускове, грмљевину, а понегдје ће се јављати и град.

“У наредних пет-шест дана могу се очекивати јаки пљускови у брдско планинским крајевима, на истоку РС, сарајевско-романијском, горњеподрињском региону, и ка западу у Крајини, гдје пљускови у појединим мјестима могу узроковати нешто јаче падавине, али да се сличне временске непогоде као у Њемачкој не могу очекивати”, рекла је ордевићва.

Додала је да нестабилно вријеме које је захватило Европу није карактеристично да се премјешта из региона у регион да би могли очекивати такво невријеме код нас, него се јављају локалног карактера у поједиим предјелима.

“Ових дана централна Европа је подложна јаким пљусковима који могу да донесу у кратком периоду велике непогоде. Код нас је у претходном периоду било таквих пљускова и јављао се лед који је правио штету, али није било невремена таквих размјера као у Европи. Ових дана такво невријеме неће доћи код нас”, додала је ордевицева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана