Narednih dana toplo, na istoku povremeni pljuskovi

Srna
Narednih dana toplo, na istoku povremeni pljuskovi

Sarajevo - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH naredna tri dana preovladavaće toplo i promjenljivo vrijeme, na istoku nestabilno uz povremene pljuskove.

u subotu, 28. jula, očekuje se pretežno sunčano i toplije vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Na istoku će ostati nestabilno vrijeme uz povremenu kišu tokom jutra, a popodne će se ponegdje javiti lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 15 do 21, u višim predjelima do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 27 do 34, u višim predjelima od 23 stepena Celzijuosova.

U nedjelju, 29. jula, preovladavaće toplo i promjenljivo vrijeme uz sunčane periode i povremene pljuskove.

U prvom dijelu dana pljuskovi će se javljati ponegdje na zapadu, a popodne će biti suvo i sunčanije, osim na istoku gdje će biti nestabilnije vrijeme uz povremene pljuskove sa grmljavinom.

Na jugu i krajnjem sjeveru zadržaće se pretežno sunčano vrijeme.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 17 do 23, u višim predjelima od 14 stepeni, a najviša od 26 do 32, na jugu do 35, u višim predjelima od 22 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 30. jula, biće toplo i sunčanije vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Na istoku i dalje ostaje nestabilno uz povremene lokalne pljuskove sa grmljavinom sredinom dana, dok će na jugu biti vrućine.

Minimalna temperatura vazduha kretaće se od 16 do 21, na jugu do 24 stepena, a najviša dnevna od 27 do 32, na jugu do 36, u višim predelima od 23 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana