Naredne sedmice jutra hladna s mrazom

Srna
Naredne sedmice jutra hladna s mrazom

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno i hladno, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha do tri stepena Celzijusova.

Jutro će biti hladno s mrazom, uz promjenjivu oblačnost na sjeverozapadu, dijelom na zapadu i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U centralnom pojasu od zapada do krajnjeg istoka biće oblačno, uz slab na istoku ponegdje umjeren snijeg.

Tokom dana u planinama i na istoku u cijelom pojasu uz rijeku Drinu i u Hercegovini biće oblačno sa slabim snijegom. U ostalim predjelima promjenjivo do pretežno oblačno, a li suvo, ponegdje sa provijavanjem snijega.

Na jugu i dijelom na sjeverozapadu biće sunčano i suvo, a prema večeri u većini predjela suvo, osim krajnjeg istoka gdje će i dalje biti povremeno sa snijegom.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do dva, u planinama na zapadu od minus osam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do tri, lokalno na sjeveru te na jugu i stepen dva viša, u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusovih.

U utorak, 19. decembra, jutro će biti hladno s mrazom, uz umjerenu oblačnost. Tokom dana promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima na jugu sunčano, u planinama uz povećanu oblačnost i hladno. Prema večeri povećanje oblačnosti sa sjevera. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, na jugu do šest, u višim predjelima od minus šest.

U srijedu, 20. decembra, jutro će biti hladno s mrazom, jakim u planinama a umjerenim u nižim predjelima, uz promjenjljivu do pretežnu oblačnost. Tokom dana sunčano, u kotlinama maglovito, ali hladno. Ponegdje u centralnom pojasu će to biti ledeni dan kad će se temperatura zadržati cijeli dan ispod nule. Poslijepodne očekuje se naoblačenje na sjeveru.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do četiti, na jugu do šest, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 21. decembra, jutro će biti hladno s mrazom, jakim u planinama, a umjerenim u nižim predjelima, slabijim na sjeveru gdje će biti i malo više oblaka. U ostalim predjelima umjereno oblačno, po kotlinama i oko rijeka magla. Tokom dana na sjeveru prolazno oblačno s mjestimičnim slabim padavinama kiše, susnježice i slabog snijega prema planinskom pojasu.

U ostalim predjelima prema jugu suvo i hladno uz promjenjljivu oblačnost. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, na sjeveru i jugu do šest, u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana