Наредне седмице јутра хладна с мразом

Срна
Наредне седмице јутра хладна с мразом

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и хладно, уз највишу дневну температуру ваздуха до три степена Целзијусова.

Јутро ће бити хладно с мразом, уз промјењиву облачност на сјеверозападу, дијелом на западу и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У централном појасу од запада до крајњег истока биће облачно, уз слаб на истоку понегдје умјерен снијег.

Током дана у планинама и на истоку у цијелом појасу уз ријеку Дрину и у Херцеговини биће облачно са слабим снијегом. У осталим предјелима промјењиво до претежно облачно, а ли суво, понегдје са провијавањем снијега.

На југу и дијелом на сјеверозападу биће сунчано и суво, а према вечери у већини предјела суво, осим крајњег истока гдје ће и даље бити повремено са снијегом.

Јутарња температура ваздуха биће од минус четири до два, у планинама на западу од минус осам степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус два до три, локално на сјеверу те на југу и степен два виша, у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусових.

У уторак, 19. децембра, јутро ће бити хладно с мразом, уз умјерену облачност. Током дана промјењљиво облачно са сунчаним интервалима на југу сунчано, у планинама уз повећану облачност и хладно. Према вечери повећање облачности са сјевера. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус два до четири, на југу до шест, у вишим предјелима од минус шест.

У сриједу, 20. децембра, јутро ће бити хладно с мразом, јаким у планинама а умјереним у нижим предјелима, уз промјењљиву до претежну облачност. Током дана сунчано, у котлинама магловито, али хладно. Понегдје у централном појасу ће то бити ледени дан кад ће се температура задржати цијели дан испод нуле. Послијеподне очекује се наоблачење на сјеверу.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус два до четити, на југу до шест, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових.

У четвртак, 21. децембра, јутро ће бити хладно с мразом, јаким у планинама, а умјереним у нижим предјелима, слабијим на сјеверу гдје ће бити и мало више облака. У осталим предјелима умјерено облачно, по котлинама и око ријека магла. Током дана на сјеверу пролазно облачно с мјестимичним слабим падавинама кише, сусњежице и слабог снијега према планинском појасу.

У осталим предјелима према југу суво и хладно уз промјењљиву облачност. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус два до четири, на сјеверу и југу до шест, у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана