Напад на цркву напад на идентитет Српске

Ц. М.
Напад на цркву напад на идентитет Српске

Бањалука - И католичка црква је идентитет Српске, овај напад није напад на цркву, нити на фра Марка, већ напад на РС, што није добра порука.

Истакао је ово јуче генерални конзул Хрватске у Бањалуци Златко Крамарић приликом посјете католичкој цркви Блажена дјева Марија у Мишином Хану код Бањалуке.

Становник ове мјесне заједнице Ђуро Мајсторовић, који се више пута лијечио на Клиници за психијатрију, протеклог је викенда моторном пилом оштетио врата на овој цркви, након чега је ухапшен.

Крамарић је похвалио брзу интервенцију полиције, додавши да је разговарао и са директором Полиције РС Гојком Васићем.

- Нећемо драматизовати, срећом нико није повријеђен, али сумњамо у неурачунљивост ове особе, очигледно је да је до цркве дошао са намјером да уништава - казао је Крамарић.

Фра Марко Ковачић је истакао да им до сада нико није правио проблеме, те додао да је ова породица, заједно са неколико комшија, током рата присвојила црквени базен за воду, због чега такође сада имају проблем.

Цркву је јуче посјетио и потпредсједник РС Јосип Јерковић и такође похвалио брзу реакцију полиције, позивајући надлежне институције да до краја ријеше овај случај.

Са Крамарићем је јуче разговарао и министар за избјеглице и расељена лица РС Давор Чордаш. На састанку је Чордаш истакао да је ресорно министарство помогло хрватским повратницима у 22 општине. Крамарић је изразио спремност за наставак досадашње успјешне сарадње ове двије институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана