Највеће гужве у Градишци и на Градини

М. В.
Највеће гужве у Градишци и на Градини

Градишка - На границама је појачана фреквенција возила јер многи који живе или раде у иностранству долазе за васкршње празнике, а најдуже се чека на граничним прелазима Градишка и Градина.

- На граничном прелазу у Градишци на излазу из БиХ чека се око 30 минута док се на улазу у државу чекало и до сат времена. На граничним прелазима Босански Брод и Доња Градина такође је  повећана фреквенција путника и возила, а чека се око 45 минута - рекли су у канцеларији Граничне полиције БиХ.

Они који живе и раде у иностранству, а планирају посјету БиХ, или они који за васкршње празнике путују из БиХ ове седмице ће се, по свему судећи, морати наоружати стрпљењем.

Већ у петак су се могле наслутити традиционалне километарске гужве и чекања неколико часова на прелаз преко границе.

Становници који стижу из иностранства кажу да су огорчени на саму помисао да их када крену на одмор у родне крајеве, чекају вишечасовне гужве.

- Сваке године долазим, и у Градишци затичем исти сценарио. Уз огромне гужве које се стварају током дана, тада надлежни повећавају и контролу возила, те знам да на прелазак моста чекам и по неколико часова. Са овим проблемом надлежни треба да се позабаве и ријеше  га некако са повећаним бројем службеника - рекао је Никола Ш. из Градишке који борави у Њемачкој.

На граничном прелазу Градишка могу се видјети дуге колоне возила словеначких, њемачких, аустријских и швајцарских таблица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана