Najluđa noć na trgovima uz muziku i vatromet

Anita Janković-Rečević, dopisnici
Najluđa noć na trgovima uz muziku i vatromet

Banjaluka - Brojne lokalne zajednice u Srpskoj za svoje građane i turiste organizovaće doček Nove godine na otvorenom, a za zabavu na gradskim trgovima mahom će biti zaduženi lokalni bendovi i muzičari, dok će rijetki imati priliku da godinu na izmaku isprate uz regionalne zvijezde.

Da bi upotpunile novogodišnju čaroliju, lokalne zajednice pripremaju i raskošne vatromete u ponoć, a biće služeni i topli napici. 

Najveća proslava biće u gradu na Vrbasu, gdje će novogodišnja zabava trajati tri dana. Prvi veliki koncert na Trgu Krajine planiran je za 30. decembar kada će Banjalučane i sve turiste zabavljati Sergej Ćetković i Ivana Peters. U najluđoj noći nastupiće Lukijan Ivanović, "Leksington bend" i Nikola Rokvić, dok će prvog dana nove godine pjevati Toni Cetinski i Dženan Lončarević.

Proslava Nove godine biće organizovana i na gradskom trgu u Trebinju, a Hercegovci će uživati u obradama lokalnog benda "Krugovi u žitu" i "Blah Blah benda" iz Beograda. 

Na gradskom trgu, uz muzički program, kuvano vino i vatromet Novu, 2018. godinu dočekaće i Fočaci. 

- Za doček Međunarodne nove godine nastupiće bend "Majstorsi" iz Istočnog Sarajeva, a za Srpsku novu godinu ansambl "Boemi" iz Užica - rečeno je u opštini Foča.

I Prijedorčani će imati priliku da Novu godinu dočekaju na malom gradskom trgu uz prigodan program. Građanima će služiti tople napitke, a tačno u ponoć biće priređen vatromet. U ovom potkozarskom gradu neće izostati ni doček Dječije nove godine koji je planiran sutra.

Brčaci koji izađu na Trg mladih u Novu godinu će uploviti sa Željkom Samardžićem, a nakon dužeg vremena i stanovnici Kotor Varoša imaće priliku da novogodišnju noć dočekaju na otvorenom uz bogat kulturno-zabavni program, besplatne tople napitke i vatromet.

U zabavnom dijelu programa posjetioce će zabavljati lokalni estradni umjetnici i bendovi, folklorni ansambl "Kotor Varoš" i ansambl "Žubor", dok će zvijezda večeri biti Lukijan Ivanović koji će Kotorvarošane uvesti u novu godinu.

Proslavu Nove godine organizuje i opština Prnjavor, a građane koji se odluče da novogodišnju noć dočekaju na Trgu srpskih boraca u ovoj opštini zabavljaće domaći bend.

- U ponoć je planiran novogodišnji vatromet, a okupljenim građanima biće služeni čaj i vino. Za organizaciju dočeka biće izdvojeno oko 6.000 KM - istakli su iz ove opštine.  

Semberci, nažalost, ni ove godine neće imati priliku da najluđu noć dočekaju na gradskom trgu.

- Organizovaćemo proslavu Badnje večeri sa prazničnim bogosluženjem, litijom od crkve Svetog Đorđa do platoa ispred zgrade Gradske uprave, nalaganjem badnjaka i narodnim veseljem - rekli su u Gradskoj upravi Bijeljine.

Dočeka na otvorenom neće biti ni u Doboju i Gradišci.

- Već nekoliko godina ne organizujemo doček, a razlog je slabo interesovanje građana. Međutim, ove godine kao i lani, imamo "Zimski grad" na platou ispred Kulturnog centra. Građani imaju priliku da uživaju u posebnoj scenografiji i klizalištu sa prirodnim ledom - naveli su u opštinskoj upravi u Gradišci.

Organizovani doček Međunarodne nove godine izostaće i u Srpcu zbog teške finansijske situacije.

Dječija nova godina

U Banjaluci će doček Dječije nove godine biti organizovan 31. decembra na Trgu Krajine, u okviru manifestacije "Zimzograd". Program koji počinje u 11 časova upotpuniće Dječiji hor "Vrapčići", Vokalni atelje "Mama voks" i Djeda Mraz, a najmlađi će Novu godinu u najvećem gradu Srpske simbolično dočekati uz odbrojavanje sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem. "Zimska čarolija" za najmlađe donosi nekoliko radionica, dosta pjesme i plesa, ali i nagrade. Nagradna igra "Osvoji sanke" biće organizovana u subotu na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS od 12 do 14 časova. Pravo učešća imaju sva djeca koja donesu crtež na temu "Zimska čarolija".

M. V.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana