Најлуђа ноћ на трговима уз музику и ватромет

Анита Јанковић-Речевић, дописници
Најлуђа ноћ на трговима уз музику и ватромет

Бањалука - Бројне локалне заједнице у Српској за своје грађане и туристе организоваће дочек Нове године на отвореном, а за забаву на градским трговима махом ће бити задужени локални бендови и музичари, док ће ријетки имати прилику да годину на измаку испрате уз регионалне звијезде.

Да би употпуниле новогодишњу чаролију, локалне заједнице припремају и раскошне ватромете у поноћ, а биће служени и топли напици. 

Највећа прослава биће у граду на Врбасу, гдје ће новогодишња забава трајати три дана. Први велики концерт на Тргу Крајине планиран је за 30. децембар када ће Бањалучане и све туристе забављати Сергеј Ћетковић и Ивана Петерс. У најлуђој ноћи наступиће Лукијан Ивановић, "Лексингтон бенд" и Никола Роквић, док ће првог дана нове године пјевати Тони Цетински и Џенан Лончаревић.

Прослава Нове године биће организована и на градском тргу у Требињу, а Херцеговци ће уживати у обрадама локалног бенда "Кругови у житу" и "Блах Блах бенда" из Београда. 

На градском тргу, уз музички програм, кувано вино и ватромет Нову, 2018. годину дочекаће и Фочаци. 

- За дочек Међународне нове године наступиће бенд "Мајсторси" из Источног Сарајева, а за Српску нову годину ансамбл "Боеми" из Ужица - речено је у општини Фоча.

И Приједорчани ће имати прилику да Нову годину дочекају на малом градском тргу уз пригодан програм. Грађанима ће служити топле напитке, а тачно у поноћ биће приређен ватромет. У овом поткозарском граду неће изостати ни дочек Дјечије нове године који је планиран сутра.

Брчаци који изађу на Трг младих у Нову годину ће упловити са Жељком Самарџићем, а након дужег времена и становници Котор Вароша имаће прилику да новогодишњу ноћ дочекају на отвореном уз богат културно-забавни програм, бесплатне топле напитке и ватромет.

У забавном дијелу програма посјетиоце ће забављати локални естрадни умјетници и бендови, фолклорни ансамбл "Котор Варош" и ансамбл "Жубор", док ће звијезда вечери бити Лукијан Ивановић који ће Которварошане увести у нову годину.

Прославу Нове године организује и општина Прњавор, а грађане који се одлуче да новогодишњу ноћ дочекају на Тргу српских бораца у овој општини забављаће домаћи бенд.

- У поноћ је планиран новогодишњи ватромет, а окупљеним грађанима биће служени чај и вино. За организацију дочека биће издвојено око 6.000 КМ - истакли су из ове општине.  

Семберци, нажалост, ни ове године неће имати прилику да најлуђу ноћ дочекају на градском тргу.

- Организоваћемо прославу Бадње вечери са празничним богослужењем, литијом од цркве Светог Ђорђа до платоа испред зграде Градске управе, налагањем бадњака и народним весељем - рекли су у Градској управи Бијељине.

Дочека на отвореном неће бити ни у Добоју и Градишци.

- Већ неколико година не организујемо дочек, а разлог је слабо интересовање грађана. Међутим, ове године као и лани, имамо "Зимски град" на платоу испред Културног центра. Грађани имају прилику да уживају у посебној сценографији и клизалишту са природним ледом - навели су у општинској управи у Градишци.

Организовани дочек Међународне нове године изостаће и у Српцу због тешке финансијске ситуације.

Дјечија нова година

У Бањалуци ће дочек Дјечије нове године бити организован 31. децембра на Тргу Крајине, у оквиру манифестације "Зимзоград". Програм који почиње у 11 часова употпуниће Дјечији хор "Врапчићи", Вокални атеље "Мама вокс" и Дједа Мраз, а најмлађи ће Нову годину у највећем граду Српске симболично дочекати уз одбројавање са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем. "Зимска чаролија" за најмлађе доноси неколико радионица, доста пјесме и плеса, али и награде. Наградна игра "Освоји санке" биће организована у суботу на платоу испред Музеја савремене умјетности РС од 12 до 14 часова. Право учешћа имају сва дјеца која донесу цртеж на тему "Зимска чаролија".

М. В.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана