Najbolji maturanti iz Srpske i Srbije kod Karađorđevića

Srna
Najbolji maturanti iz Srpske i Srbije kod Karađorđevića

Beograd - Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina ugostili su večeras 500 najboljih maturanata iz Republike Srpske i Srbije na tradicionalnom prijemu u Belom dvoru.

Na ovom, petnaestom po redu prijemu, bio je prisutan i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević koji je izjavio Srni da je ovo okupljanje postalo tradicija i da su ove godine prisutna 32 najbolja gimnazijalca iz Republike Srpske.


On je ubijeđen da će ovi učenici biti nosioci razvoja Srpske.

"Siguran sam da oni vole Republiku Srpsku i da će se zalagati da učestvuju u njenom razvoju da bi bili stvoreni bolji uslovi za život svih građana Srpske", rekao je Malešević.

U obraćanju maturantima pred uručenje pohvalnica i prigodnih poklona za izuzetne rezultate koje su ostvarili u srednjoj školi, Malešević je rekao da su oni izabrali "put znanja što im niko ne može oduzeti".

"Vi ste veliki ponos Srpske i polažemo velike nade u vas", poručio je Malešević.

On je okupljenim maturantima iz Srbije i Srpske poželio da ne napuštaju svoj zavičaj niti domovinu već da ostanu i doprinose u skladu sa svojim znanjima I mogućnostima.

Učenicima su se večeras obratili i princ Aleksandar i direktor Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić.

Istorijski muzej Srbije nagradiće svakog učenika generacije besplatnom posjetom izložbi o Mihajlu Pupinu.

Pokloni su obezbijeđeni zahvaljujući Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu i Evrobanci, koja je tradicionalno sponzor ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana