Најбољи матуранти из Српске и Србије код Карађорђевића

Срна
Најбољи матуранти из Српске и Србије код Карађорђевића

Београд - Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина угостили су вечерас 500 најбољих матураната из Републике Српске и Србије на традиционалном пријему у Белом двору.

На овом, петнаестом по реду пријему, био је присутан и министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић који је изјавио Срни да је ово окупљање постало традиција и да су ове године присутна 32 најбоља гимназијалца из Републике Српске.


Он је убијеђен да ће ови ученици бити носиоци развоја Српске.

"Сигуран сам да они воле Републику Српску и да ће се залагати да учествују у њеном развоју да би били створени бољи услови за живот свих грађана Српске", рекао је Малешевић.

У обраћању матурантима пред уручење похвалница и пригодних поклона за изузетне резултате које су остварили у средњој школи, Малешевић је рекао да су они изабрали "пут знања што им нико не може одузети".

"Ви сте велики понос Српске и полажемо велике наде у вас", поручио је Малешевић.

Он је окупљеним матурантима из Србије и Српске пожелио да не напуштају свој завичај нити домовину већ да остану и доприносе у складу са својим знањима И могућностима.

Ученицима су се вечерас обратили и принц Александар и директор Историјског музеја Србије Душица Бојић.

Историјски музеј Србије наградиће сваког ученика генерације бесплатном посјетом изложби о Михајлу Пупину.

Поклони су обезбијеђени захваљујући Представништву Републике Српске у Београду и Евробанци, која је традиционално спонзор овог догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана