Нагло захлађење са кишом и пљусковима у петак

Срна
Нагло захлађење са кишом и пљусковима у петак

Бањалука - У Републици Српској сутра се очекује нагло захлађење, па ће увече и у суботу ујутро бити врло хладно, рекла је Срни дежурни метеоролог Хидрометеоролошког завода Српске Милица Ђорђевић.

Први дан љета је сунчан и врло топао уз температуру ваздуха од 27 до 33 степена Целзијусова, али већ сутра се може очекивати нагло захлађење са кишом и пљусковима са грмљавином.

“Понегдје ће бити и локалних непогода. У првом дијелу дана на југу ће бити и даље топло, док ће поподне и увече у свим предјелима бити врло хладно”, рекла је Ђорђевићева.

Она је навела да ће сутра ујутру на сјеверу и сјеверозападу Републике Српске бити облачно и свјежије уз слабу кишу.

“У Семберији се очекују пролазно мало јачи пљускови уз јак сјеверни вјетар. На југу и југоистоку биће суво и топлије током прије поднева, а од средине дана киша и пљускови са грмљавином захватиће и ове предјеле”, рекла је Ђорђевићева.

Она је додала да су могуће и локалне непогоде уз јаче падавине и јак олујни вјетар.

“На сјеверу и западу биће облачно уз слабу кишу и све хладније вријеме. Максимална температура ваздуха током пријеподнева износиће 18 на сјеверозападу, а на југу 28 степени Целзијусових”, рекла је Ђорђевићева.

Она је додала да ће сутра током дана у свим предјелима доћи до захлађења, а минимална температура увече износиће од 10 до 18 степени на југу, а у вишим предјелима на западу биће испод 10 степени Целзијусових.

Према њеним ријечима, у суботу, 23. јуна, током дана очекује се суво и свјеже, на сјеверу сунчано, а у осталим предјелима умјерено облачно вријеме.

“Минимална температура ваздуха у суботу биће од три до 10 степени, на југу до 16 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха кретаће се од 19 до 23, а на југу око 26 степени Целзијусових”, истакла је Ђорђевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана