Наду у проналазак мистериозно несталих становника РС буди сваки телефонски позив

Данијела Стоканић
Наду у проналазак мистериозно несталих становника РС буди сваки телефонски позив

Бањалука - Сваки телефонски позив, писмо, информација или сумња повод су за наду да су њихови најмилији пронађени, да ће их поново загрлити и да је дошао крај мјесецима и годинама стрепње.

Са таквим мислима сваки дан устају и лијежу чланови породица несталих ставновника РС за којима се безуспјешно трага.

Међу њима је и породица Мисимовић из Градишке. Мајка Драгољуба Мисимовића (16), гимназијалца који је са наставе изашао 21. децембра прошле године и тада му се изгубио сваки траг, увјерена је да је њен син жив.

- Мој син је жив, осјећам то. Чим зачујем звук телефона, одмах помислим: "Ево га, мој Драгољуб ме зове" - дрхтавим гласом каже Мирјана Мисимовић.

Драгољубови родитељи кажу да су добили информације да је почетком године младић који веома личи на њиховог сина у два наврата виђен у цркви у Бечу како тражи помоћ, о чему је обавијештен и Интерпол.

Ријеч је о младићу, прича Драгољубов отац Богдан, који први пут код себе није имао лична документа, док је други пут у цркву дошао с лажним пасошем.

- Ово нам је улило наду да је то можда баш наш син. Наредних дана би требало да имамо више информација - испричао је Богдан који је ишао у Аустрију и дијелио Драгољубове слике.

Овај храбри отац је тражећи сина прешао хиљаде километара, али узалуд. Са полицијом РС је још у мају изгубио контакт, а како каже, више нема ни снаге да их моли за помоћ.

- Када смо схватили да од полиције нема велике вајде, моја породица и ја смо помоћ потражили и од видовњака и гатара. Сад смо се окренули молитвама, у слободно вријеме обилазимо света мјеста и ту једино налазимо утјеху - рекао је Богдан који је увјерен да је његов син жртва трговине људима.

Додао да је да су од нестанка добили много лажних информација.

Мајка Мирјана признаје да их ова неизвјесност раздире и убија.

У ЦЈБ Бањалука истичу да градишка полиција и даље трага за Драгољубом.

- Све информације о Драгољубу се провјеравају, али засад нема конкретних сазнања о његовом нестанку - рекла је портпаролка ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић.

И породица Тодоровић из Вишеграда већ годинама чека било какву информацију о свом сину Милошу који је нестао 2007. године док се играо на обали Дрине.

- Очајни смо. Све смо покушали, али ништа. Од његовог нестанка прошло је девет година, а још немамо потврде да ли се наш син трчећи за лоптом удавио у Дрини. Да му бар за гроб знамо, да му свијећу запалимо - јадикује отац Митар.

Нажалост, ово није и једини случај да је у Вишеграду нестало дијете, јер је прије четири године из дворишта породице Буква у селу Међеђа нестао трогодишњи дјечак Ален. Мајка Емина је убијеђена да је њен синчић отет.

Полиција трага и за Гораном Симићем из Бањалуке који је нестао за вријеме великих поплава 2014. године. Међу несталима су и Страхиња Медан из Требиња, Бранка Илић из Зворника, Милан Плавшић из Шипова, Драган Гојковић из Добоја… Од њих годинама такође нема ни трага ни гласа.

Према подацима МУП-а РС, лани је полицији пријављено 78 нестанака, а годину раније чак 93, што је за 14 више него 2013. године.

Кренула у продавницу и нестала

У току је потрага и за четрдесетдвогодишњом Љиљом Глигоревић из Дугог Поља код Модриче, чији нестанак је пријављен 4. новембра ове године. Нестанак Глигоревићеве полицији је пријавио њен супруг који је навео да је тог дана кренула у локалну продавницу, након чега јој се губи траг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана