Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић: Без истине и правде нема повјерења

Ж. Д.
Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић: Без истине и правде нема повјерења

Сарајево - Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић рекао је јуче, на ускршњем пријему у Врхбосанској надбискупији у Сарајеву, да без истине и правде нема повјерења.

Кардинал Пуљић нагласио је да сви у БиХ желе да дође до помирења, праштања и враћања повјерења, али да је повјерење тешко вратити све док се сваки догађај не назове правим именом - да је злочин злочин.

- Право на моје лично достојанство, слободе и људска и грађанска права - то се не даје, него у друштво уграђује. Право на рад се не даје, него се стварају услови да се права остварују. Право на приватно власништво - то држава не даје, него поштује и обезбјеђује остваривање тих права. Право на идентитет, вјерски, културни и национални - то не даје ниједна странка и држава, него обезбјеђује остваривање тих права - истакао је кардинал Пуљић.

Додао је да се у БиХ многи изјашњавају као вјерници, а та се вјера негира на сваком кораку, кршењем Божијих заповијести, "због чега се увукло толико неморала, криминала и корупције у друштво".

Он је посебну забринутост исказао због одлазака из БиХ, додајући да су људима досадиле несугласице у политичком животу и да немају шансу на достојанствен живот.

Пријему су присуствовали представници културног и јавног живота, те вјерских заједница у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана