Nacrt zakona o sportu pred poslanicima u posljednjem kvartalu godine

Srna
Nacrt zakona o sportu pred poslanicima u posljednjem kvartalu godine

Banjaluka - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je danas da će se nacrt zakona o sportu pred narodnim poslanicima naći u posljednjem kvartalu ove godine.

Davidovićeva je ocijenila da je današnji sastanak sa predstavnicima 43 sportska saveza Srpske bio konstruktivan i da je u fokusu razgovora bilo donošenje novog zakona u ovoj oblasti.

"Upoznali smo predstavnike saveza o aktivnostima Ministarstva kada je riječ o o ovoj problematici", rekla je Davidovićeva novinarima nakon sastanka u Banjaluci.

Ona je najavila da će u martu o novom zakonu biti sprovedene stručne rasprave u pet regija u Republici Srpskoj, te da će određene sugestije koje budu date biti ugrađene u zakonski tekst.

Osvrćući se na rad sportskih saveza, Davidovićeva je rekla da će opredjeljenje Ministarstva u narednom periodu biti pooštravanje finansijske kontrole i odgovornosti kada je riječ o utrošku sredstava koja Ministarstvo dodjeljuje.

"Tu ćemo, prije svega, insistirati na kontroli i odgovornosti utroška sredstava po pitanju planiranja i organizovanja programskih aktivnosti samih saveza", navela je Davidovićeva.

Ona je istakla da će se pokušati da u narednom periodu stvari budu postavljene na svoje mjesto i da će Ministarstvu biti značajna podrška, prije svega, sportskih saveza, javnosti, ali i medija u najboljem interesu sporta u Srpskoj.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević rekao je da je zadovoljan današnjim sastankom i zahvalio Ministarstvu i resornom ministru što je organizovan ovakav razgovor kako bi razmijenili mišljenja i pokušali naći poboljšanja u organizaciji sporta u Republici Srpskoj.

"Evidentno je da novi saziv Ministarstva pokušava odmah na početku svojih aktivnosti da zajedničkim snagama, prije svega, razriješimo određena zakonska sistemska rješenja, a nakon toga nađemo i druga koja će pomoći da sport u Srpskoj bude na jednom višem nivou", rekao je Kovačević.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović naglasio je da je današnji sastanak bio uspješan i konstruktivan, izrazivši zadovoljstvo što su nakon više godina organizovani ovakvi razgovori.

Popović je istakao da programska orijentacija koju su danas iznijeli Davidovićeva i njeni saradnici zaslužuje veliku pažnju i podršku sportskih saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana