Načelnici opštine Šipovo zloupotrijebili položaj

Srna
Načelnici opštine Šipovo zloupotrijebili položaj

Banjaluka - Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv bivšeg i akutlenog načelnika opštine Šipovo Milorada Ćirka i Dušana Malinovića zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, saznaje Srna nezvanično.

Srni je u Centru javnu bezbjednosti /CJB/ Banjaluka rečeno da su pripadnici kriminalističke policije ovog centra podnijeli nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv "lica čiji su inicijali D.M. /60/ i M.Ć. /52/ iz Šipova zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja".

Portparol Centra Marija Markanović rekla je Srni da je D.M. osumnjičen da je u 2012. godini, u svojstvu načelnika opštini Šipovo, prekoračio granice svog ovlašćenja tako što je od namjenskih novčanih sredstava od 1.700.000 KM dobijenih u svrhu investicionih ulaganja, odnosno izgradnje administrativnog centra i izgradnje sportske hale, dio sredstava od 200.000 KM uplatio preduzeću "Mrkonjić putevi" iz Mrkonjić Grada za održavanje i zaštitu puteva.

"Ova sredstava od 200.000 KM uplaćena su na ime zaostalih obaveza koje je preduzeće preuzelo u ranijem periodu, za koliko je nanesena materijalna šteta opštini Šipovo", istakla je Markanovićeva.

Ona je naglasila da se M.Ć. sumnjiči da je u 2013. godini, u svojstvu načelnika opštine Šipovo, prekoračio granice svog ovlašćenja tako što je od namjenskih novčanih sredstava u iznosu od 1.700.000 KM dobijenih u svrhu investicionih ulaganja, odnosno izgradnje administrativnog centra i izgradnje sportske hale, dio sredstava od oko 125.000 KM uplatio preduzeću za održavanje i zaštitu puteva "Mrkonjić putevi" iz Mrkonjić Grada.

M.Ć. je ova sredstva uplatio na ime zaostalih obaveza koje je preduzeće preuzelo u ranijem periodu, a dio sredstava preduzeću za izgradnju ulične rasvjete "Mig elektro" iz Mrkonjić Grada, za koliko je nanesena materijalna šteta opštini Šipovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana