Na zahtjevne operacije pacijenti više ne moraju u Beograd

A. J. R.
Na zahtjevne operacije pacijenti više ne moraju u Beograd

Banjaluka - Pacijenti iz Srpske koje muče komplikacije sa urogenitalnim organima više neće morati odlaziti na zahtjevne operacije u Beograd, jer su ove procedure od sada dostupne i u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi stručnjak iz oblasti urogenitalne i rekonstruktivne hirurgije Vladimir Kojović iz Beograda u petak je izveo kompleksnu operaciju na urogenitalnim organima pacijenta. 

Vršilac dužnosti direktora UKC-a Vlado Đajić istakao je da je saradnja sa ovim stručnjakom dokaz da je opredijeljenost ove zdravstvene ustanove usavršavanje zdravstvenih usluga i edukacija kadra.

- Planirano je da ljekar Kojović dolazi svakog mjeseca i izvodi operacije, kod djece i odraslih. Osim toga, edukovaće naše ljekare, što je višestruka korist - dodao je Đajić.

Pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove UKC-a Slobodan Hajder kaže da Kojovića traže brojni evropski centri, te da je prava sreća što je došao u Banjaluku.

- On je danas izveo veoma zahtjevnu operaciju kod našeg pacijenta koji je imao oštećenje dijela mokraćne cijevi. Taj dio mokraćne cijevi zamijenio je sluznicom iz usne šupljine. Takve operacije do sada nisu izvođene u UKC-u i pacijente smo obično upućivali u Beograd - rekao je Hajder i dodao da je ovaj ljekar u svijetu priznat i kao vrstan stručnjak koji izvodi operacije promjene pola.  

Kojović je istakao da mu je čast što je dio kolektiva UKC-a.

- Najlepše dane svog detinjstva sam proveo u Banjaluci. Dužnost mi je da pomognem narodu ovde. Nadam se da je ovo početak dugotrajne saradnje - rekao je Kojović i dodao da je tokom godina rada u Centru za genitalnu hirurgiju u Beogradu mijenjao pol i pacijentima iz RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana