На тасу инспекторa из Европске уније квалитет пилећег меса

На тасу инспекторa из Европске уније квалитет пилећег меса 26.09.2017 10:51 | М. Л.

Сарајево - Инспектори из Европске уније почињу данас контролу у сектору живинарства, послије чега ће донијети одлуку о извозу пилећег меса из БиХ на тржиште ЕУ.

Из Канцеларије за ветеринарство БиХ саопштили су да ће инспекцијски тим Директората за храну, здравље, анализе и ревизије ЕУ до 6. октобра посјетити Канцеларију за ветеринарство, надлежна министарства пољопривреде и управе за инспекцијске послове РС и ФБиХ, те двије лабораторије, које обављају анализа у сектору живинарства.

- Инспектори Директората посјетиће и четири кандидована објекта, да би на лицу мјеста провјерили функционисање система службених контрола у овом сектору - истакли су из Канцеларије за ветеринарство БиХ и додали да је за данас планиран први радни састанак са инспекторима ЕУ.

Живинари кажу да је производња пилећег меса у нашој земљи развијенија него у региону, те да би извоз на европско тржиште био велики замајац овом сектору пољопривреде.

- Инспектори из ЕУ ће контролисати рад наших инспектора и сигуран сам да смо сада много спремнији за ову контролу него раније. Излазак на европско тржиште значио би нам много, првенствено јер би дошло до уједначавања цијена и боље конкурентности - рекао је директор фирме "Њам њам" Саша Живанић и додао да годишње произведу и до три и по тоне пилећих производа.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица