Na staru godinu kiša, u višim predjelima snijeg

Srna
Na staru godinu kiša, u višim predjelima snijeg

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje kiša koja će tokom dana u višim predjelima preći u snijeg, gdje će doći do formiranja snježnog pokrivača od pet do 15 centimetara.

Ujutro će na sjeveru i sjeveroistoku padati kiša i susnježica, a slab snijeg ponegdje u višim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će i na zapadu u višim predjelima kiša preći u susnježicu ili slab snijeg, koji će zahvatiti centralne i istočne krajeve, pa će doći do formiranja i novog snježnog pokrivača. Prestanak padavina očekuje se pred kraj dana.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena, na momente i jaka bura.

Jutarnja temperatura vazduha od minus dva do pet, na planinama oko minus četiri. Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do sedam, na planinama oko minus dva stepena Celzijusova.

U novogodišnjoj noći očekuje se slaba kiša na sjeveroistoku, a susnježica i snijeg u centralnim i istočnim predjelima, dok će na krajnjem sjeverozapadu i sjeveru biti pretežno oblačno i uglavnom bez padavina. Na jugu Hercegovine biće malo do umjereno oblačno i suvo vrijeme.

Meteorolozi su za prvi dan 2019. godine najavili pretežno oblačno vrijeme, maglovito u jutarnjim časovima, a tokom dana kišu i slab snijeg. Za 1. januar najavljena je jutarnja temperatura vazduha od minus tri do četiri, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu do sedam stepeni. Na planinama će ujutro biti oko minus šest, a tokom dana oko minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu, 2. januara, na sjeveru, sjeveroistoku i istoku biće oblačno uz mogućnost slabih padavina, kiše u nižim, susnježice i snijega u višim predjelima. Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do osam, na jugu do 10, a na planinama oko nula stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak, kada će se jutarnja temperatura vazduha u pojedinim krajevima spustiti do minus sedam, a na planinama će biti oko minus deset, dok će najviša dnevna biti od minus dva do četiri, na planinama oko minus pet stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a magle i niskih oblaka ima po kotlinama i uz riječne tokove.

Najhladnije danas u 13.00 časova bilo je na Bjelašnici gdje je izmjereno minus šest stepeni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana