На протесту Мектић, станивуковић и ратне заставе тзв. Армије БиХ

Срна фото: klix.ba
На протесту Мектић, станивуковић и ратне заставе тзв. Армије БиХ

Сарајево - Неколико стотина грађана одазвало се позиву министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића на протест којим траже оставку предсједника Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Милана Тегелтије и чланова Савјета.

Долазак Мектића пред комплекс правосудних институција БиХ, грађани су дочекали аплаузом и изразима подршке узвикујући “клањамо за тебе у Сарајеву”, “Мектића за предсједника”, “Оставке”... Протесту је присуствовао и посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић који је данашње окупљање оцијенио као “животни скуп”, јер је ријеч о, како је рекао, животним проблемима.

На скупу су истакнути бројни транспаренти на којима је, између осталог, писало “Тегелтија оставка”, “Правда за Давида”, “Правда за Џенана”, а вијориле су се и ратне заставе такозване Армије БиХ.

Мектић је рекао да протесту присуствује као обичан грађанин који тражи правду за све, а не као министар, додајући да окупљени грађани не врше никакав притисак, него да само траже успостављање правне државе.

“Треба нам правда, владавина закона, сигурност, посао, треба нам нормалан живот. Овдје владају политичке и правосудне елите”, рекао је Мектић.

Станивуковић је истакао да потпуно подржава Драгана Мектића с којим жели да се бори за, како каже, правду и бољу будућност.

Протест је протекао без инцидената, а обезбјеђивале су га јаке полицијске снаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана