На продају пет хотела на Јахорини

Жељка Домазет, Маријана Миљић
На продају пет хотела на Јахорини

Бањалука - Менаџмент Олимпијског центра "Јахорина" могао би понудити на продају пет хотела из свог туристичког комплекса с циљем побољшања пословања, а коначна листа објеката, који ће бити понуђени купцима, биће позната идућег мјесеца.

Највјероватније ће на продају бити понуђени хотели "Бистрица", "Кошута", "Јахорина", "Партизан" и "Коран".

Министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић јуче је рекао да је договаран концепт рјешавања проблема Олимпијског центра како би били створени услови да девастирани објекти буду докапитализовани и на крају приватизовани, а добијени новац усмјерен у осњежавање.

- Задатак је на менаџменту "Јахорине" да предложи Влади РС шта даље. Девастирани објекти сада су бескорисни, али они имају своју вриједност. Тражимо од менаџмента да у року од 30 дана достави Влади све информације. Заједно са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове РС радимо на укњижењу спорних објеката - казао је Глухаковић.

Додао је да је, према подацима које су добили од Олимпијског центра, ријеч о хотелима "Бистрица", "Кошута", "Јахорина", "Партизан" и "Коран".

- Неки објекти се могу претворити у репрезентативне. Нама је циљ да сви објекти који се не користе ставе у функцију и да их продамо или приватизујемо - рекао је Глухаковић.

Вршилац дужности директора "Јахорине" Горан Брчкаловић рекао је да за поменутих пет хотела постоје и судски спорови.

- Морамо прво ријешити тај проблем. Настајаћемо да све информације доставимо Влади РС у предвиђеном року - казао је Брчкаловић и додао да ће за вјештачко осњежавање бити потребно 15 милиона КМ.

Олимпијски центар "Јахорина" прошлу годину завршио је у минусу од 4,35 милиона марака, док је акумулирани губитак овог предузећа достигао 21,12 милиона марака.

Опозиција

Коментаришући изјаве опозиције да Влада РС продаје "Јахорину", Предраг Глухаковић је рекао да су то њихове предизборне приче и обмањивање јавности.

- Сви су они били у могућности да ураде ово што ми сада радимо. Ти објекти нису од јуче девастирани. Толике године су били ту и нису ништа урадили. Ми сада желимо да то капитализујемо и претворимо "Јахорину" у репрезентативан центар. То што они тврде није добра порука ни грађанима. То говори о њима. Ми идемо даље и нећемо стати - рекао је Глухаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана