Na masteru 800 slobodnih mjesta

D. K.
Na masteru 800 slobodnih mjesta

Banjaluka - Univerzitet u Banjaluci juče je raspisao konkurs za upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija, na kojem ima oko 800 slobodnih mjesta.

Svi kandidati koji žele da upišu master na nekom od studijskih programa u Banjaluci treba da se prijave od 27. do 30. oktobra, a prijemni ispit će da polažu 3. novembra.

- Objavljivanje rezultata prijemnih ispita biće 4. novembra, dok upis primljenih kandidata počinje 5. novembra - kazali su na Univerzitetu u Banjaluci.

Najviše studijskih programa na master studiju organizuje Ekonomski fakultet i to šest, a riječ je o finansijama, bankarstvu i osiguranju, gdje mjesta ima za osam vanrednih studenata, dok će finansije i reviziju javnog sektora moći da pohađa troje vanrednih studenata. Na međunarodnoj ekonomiji nastavu može da sluša 20 studenata, koliko je odobreno mjesta i na poslovnoj ekonomiji. Tu je i akutarstvo, na kojem je planiran upis deset, dok International master in business and administration može da upiše 30 studenata.

Na Pravnom fakultetu ima 100 slobodnih mjesta, dok Medicinski fakultet organizuje drugi ciklus studija samo za zdravstvenu njegu, a na tom studijskom programu prima 30 studenata.

Istočno Sarajevo

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić kazao je da je na ovom univerzitetu ranije raspisan konkurs i da se ove sedmice završava predaja dokumenata, dok će kvalifikacioni ispit biti održan u ponedjeljak.

- Na master studiju ove godine imamo 1.142 slobodna mjesta -  kazao je Grujić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana