На мастеру 800 слободних мјеста

Д. К.
На мастеру 800 слободних мјеста

Бањалука - Универзитет у Бањалуци јуче је расписао конкурс за упис студената у прву годину другог циклуса студија, на којем има око 800 слободних мјеста.

Сви кандидати који желе да упишу мастер на неком од студијских програма у Бањалуци треба да се пријаве од 27. до 30. октобра, а пријемни испит ће да полажу 3. новембра.

- Објављивање резултата пријемних испита биће 4. новембра, док упис примљених кандидата почиње 5. новембра - казали су на Универзитету у Бањалуци.

Највише студијских програма на мастер студију организује Економски факултет и то шест, а ријеч је о финансијама, банкарству и осигурању, гдје мјеста има за осам ванредних студената, док ће финансије и ревизију јавног сектора моћи да похађа троје ванредних студената. На међународној економији наставу може да слуша 20 студената, колико је одобрено мјеста и на пословној економији. Ту је и акутарство, на којем је планиран упис десет, док Интернатионал мастер ин бусинесс анд администратион може да упише 30 студената.

На Правном факултету има 100 слободних мјеста, док Медицински факултет организује други циклус студија само за здравствену његу, а на том студијском програму прима 30 студената.

Источно Сарајево

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић казао је да је на овом универзитету раније расписан конкурс и да се ове седмице завршава предаја докумената, док ће квалификациони испит бити одржан у понедјељак.

- На мастер студију ове године имамо 1.142 слободна мјеста -  казао је Грујић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана