Na dobošu UIO od eksera do automobila

Marina Čigoja
Na dobošu UIO od eksera do automobila

Banjaluka - Na aukcijama koje organizuje Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za prodaju robe koja je oduzeta zbog carinskih prekršaja mogu se kupiti odjeća, obuća, mašine, ekseri, televizori, automobili, a cijene se kreću od nekoliko feninga pa do nekoliko hiljada maraka.

Na aukciji za prodaju oduzete robe, koja će se održati 24. aprila u sjedištu Regionalnog centra Banjaluka, između ostalog, moći će se kupiti polovni sicevi za bicikl po cijeni od 2,5 marke, polovan televizor za 20 maraka, baterije za sat po pet feninga po komadu, ekseri, koji koštaju dvije marke po kilogramu, ženske jakne po cijeni od 20 do 120 maraka i druga odjeća. Moći će se kupiti i skuplja roba, poput motocikla "honda" koji košta 2.000 KM ili "jamahe" za 1.500 KM.

Na aukcijama, koje su već održane u ovoj godini, mogli su se kupiti mašina za automatsko pakovanje za 6.000 KM, automobil "reno senik" po početnoj cijeni od 7.895 KM, razni parfemi poznatih svjetskih proizvođača po cijeni od 45 do 112 KM.

Ponuđena je i roba koja je oduzeta u prinudnoj naplati, a među najskupljima je bila mašina za lijevanje pod pritiskom vrijedna 153.000 KM.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana